Kurgu dışı çocuk kitaplarından çok sevdiğimiz bir seçki daha😍 “Böyle Bir Kuyrukla Ne Yapardın?”. Hayvanlar burunlarını, kuyruklarını, gözlerini, ağızlarını ve ayaklarını farklı işler için de kullanırlar. Her bölümün başında bazı hayvanların burun-kuyruk-göz-ağız-ayak resimleri verilerek bunlarla ne yapılabileceği soruluyor. Aslında bir taraftan da hangi hayvan olduğu soruluyor diyebilirim. Hemen sonra bu hayvanlar tek tek gösterilerek burun-kuyruk-göz-ağız-ayakları ile neler yaptıkları anlatılıyor. Kitabın sonunda da kitapta ismi geçen tüm hayvanlar tanıtılıyor.
“Biggest, Strongest, Fastest”. “Böyle Bir Kuyrukla Ne Yapardın?”ın yazarından. En küçük, en uzun, en büyük, en yavaş -ve diğer en’ler- hayvanların yanısıra kendi türünde bu özelliğe sahip olan hayvanlar da bulunuyor. Mesela en uzun hayvan güneş denizanası; en büyük yılan bir anakonda; en küçük kuş arı sinekkuşu gibi. Hepsinin ilgili özelliğini algılayabilmemiz için uzunluğu ya da ağırlığı not düşülmüş. En güzeli ise bu hayvanların yetişkin bir insan ya da insan eli ile yanyana koyulması ve bize kıyas yapabilme fırsatı sunulması. Kitabın sonunda ise bir tablo var. Kitaba konu olan hayvanların ilgili özelliği, nerede yaşadığı ve ne ile beslendiği belirtiliyor.
“Tepeden Kuyruğa”. Bu seride deniz canlıları, kuşlar, dinozorlar ve böceklerin burun-kuyruk-göz-ağız-ayak-gövde-anten-pençe-kanat ve diğer vücut bölümleri gösterilerek bunların hangi hayvanlara ait olduğu soruluyor. Sonra ise bu hayvanla ilgili açıklamalara yer veriliyor. Kitabın sonunda ise vücutlarının farklı bölümleri ve bunların işlevleriyle dikkat çeken diğer deniz canlısı, kuş, dinozor ve böcek örnekleri veriliyor.
Tüm kitaplarda ele alınan farklı yönleriyle hayvanlar dünyası oldukça ilgi çekici ve şaşırtıcı. Biz keyifle okuyoruz. Eğlenceli bir okuma sizi de bekliyor😉