kitap yorum

Ağaçların Nasıl Konuştuğunu Duyuyor Musun?

Yağmur sonrası öyle taze, ışıl ışıl bir hava var ki dışarda💚 Ağaçlar, çiçekler, çimenler coşkuyla parlıyor🌿 “Ağaçların Nasıl Konuştuğunu Duyuyor Musun?” 2020 yılında ilk okuduğumuz kitaplar arasındaydı😊Yeni bir yıla 2019’un bana hediyesi olan ağaçlarla başlamak istemiştim. Bugün ise yağmur sonrası canlanan doğa ilham oldu bana. Bu güzel kitaptaki hayat da canlansın yeniden hafızalarımızda💚 Kitapla ilgili…

Tübitak

TÜBİTAK Doğa Serisi

Küçük doğa severler, doğa gözlemcileri ve dedektifleri ile aileleri için harika dört kılavuz kitap😊 Her sayfa hayret verici, hayran bırakan bilgiler ve resimlerle dolu. Kitaplara biraz yakından bakalım mı? 🐋Deniz Kıyısı: “Deniz kıyısı dedektifi nasıl olunur?”ayrıntılarıyla anlatılıyor bu kitapta. Not-günlük tutmaktan hangi malzameleri nasıl kullanarak bitki ve hayvan yakalamaya-sonradan geri koymak üzere tabii- kadar pek…

ağaç alfabem

Ağaç Alfabem

Dünkü paylaşımımda sevgili Ebru Akkaş Kuseyri’nin “Ağaç Alfabesi” kitabından ilhamla kendi ağaç alfabemizi oluşturabiliriz demiştim. Heyecanla hazırladım benimkini. Bazı anılar ne kadar tazeymiş. Bolca çocukluğum var😇 Çocuk olmayı ne çok sevmişim, ne çok özlemişim meğer. Hazır mısınız😉 Başlıyorum😊 Aa: Akasya. İlkokul 3. sınıfta yatılı okudum. Nizamiye yolu üzerinde akasya ağaçları vardı. Baharda gelin gibi süslenirlerdi.…

ağaç alfabesi

Ağaç Alfabesi

Çok, çok sevdiğim bir kitap “Ağaç Alfabesi”. Alfabedeki her harfe ağaçlı güzelleme. Minikleri harflerle tanıştırmanın en tatlı yollarından. Sadece minikler için değil tabii😉 Harflerin, sözcüklerin sihirli dünyasına ağaçlarla girmek isteyen herkes için😊 Şu an bir ıhlamur ağacının altındayım. Tam karşımda huş, yanımda meşe, hemen arkasında salkım söğüt, diğer yanımda ise çınar yapraklı akçaağaç var😇 …

ağaçlar

Ağaçlar

“…pencereden esip gelmiş solgun bir yaprak, adı aklıma gelmeyen bir ağacın yaprağı duruyor; ona bakıyorum, damarlarını okuyorum, karşısında ürperdiğimiz ama onsuz hiçbir güzelliğin olamayacağı o tuhaf faniliği soluyorum. Güzelliğin ve ölümün, hazzın ve faniliğin birbirine bu kadar muhtaç, bu kadar bağlı olması ne harika! Duyusal birşey gibi derinden hissediyorum doğa ile aklın etrafımda ve içimdeki…

üç gözlü kurbağa

Üç Gözlü Kurbağa

Çevre dostu bir kitap daha🌿💚 Tüketim çılgınlığına, çevreyi kirletmeye, geri dönüşüme ve çevreyi koruma konusunda bireysel girişime dikkat çeken harika bir kitap. Çevreye karşı duyarlılığın, cesaretin, yardımlaşmanın, birliktelik ruhunun ve gayretin ortaya çıkardığı sonucu görmek çok güzel👌 Üç gözlü kurbağa daha iribaşkenden başlar yüzmeye. Lakin göldeki su çok kirli. Derisi çok hassas olduğundan özel bir…

sıfır atık

Sıfır Atık

5 Haziran, Dünya Çevre Günü🌿 Bu güzel günde geleceğe dair farkındalık oluşturma ve harekete geçme adına her ailenin kitaplığında olması gerektiğine inandığım harika bir kitabı sizlerle paylaşmak istiyorum. Çevremizi koruma adına yapabileceğimiz en büyük şeylerden biri atık azaltımı bence ve bu kitap tam bir yol gösterici hem bizim hem de çocuklarımız için💚 Kitap, okulun açılmasıyla…

ağaç diken adam

Ağaç Diken Adam

“Bir insanın kişiliğinin gerçekten olağanüstü yönlerini anlayabilmek için, eylemlerini uzun yıllar boyunca izleyebilme şansına sahip olmak gerekir. Kişinin eylemleri bencillikten tamamen arınmışsa, onu eyleme yönlendiren itki eşsiz bir yücegönüllülük örneğiyse, hiçbir ödül beklemediği kesinse ve dahası yeryüzünde silinmeyecek izler bırakmışsa, işte o vakit gerçekten de, hataya yer bırakmayacak bir kesinlikle, unutulmaz bir insandan bahsediyoruz demektir.”…

cömert ağaç

Cömert Ağaç

Cömertlik nedir, ne kadar cömertsiniz hiç düşündünüz mü? Mesela bir ağaç kadar cömert olabilir misiniz? Bir elma ağacı örneğin.. Hikayedeki gibi.. Yapraklar oyuncak; gövde tam tırmanmalık; dallar salıncak; elmalar yemelik; gölge dinlenmece, uyumaca.. Kimin için mi😉 Minik bir çocuk için.. Ağaç ve çocuk çok sever birbirlerini. Mutludurlar. Derken “zaman” girer aralarına. Çocuk büyür. çocuk olmayı,…

dağ kaşındı

Dağ Kaşındı

Bir önceki posttaki “Afrika’da Kaplan Yoktur” doğal hayatı korumaya ve doğaya karşı sorumluluklarımıza dikkat çekiyordu. “Dağ Kaşındı” da bize bu konuda farklı bir bakış açısı sunuyor. Özellikle doğadan uzak kaldığımız şu son zaman diliminde daha anlamlı oldu bizim için bu kitabı okumak. Doğanın kendini onardığını, iyileştiğini gözlemliyoruz. Bir taraftan umut veriyor elbette bu gelişmeler ama…