Beklemeye Değer
Ömür dediğin… Saniyelerin dakikalara, saatlere, yıllara evrildiği, mevsimden mevsime kavuşan kıymetli anların bütünü. Bir kalp atışı, güneş ışınının tenimize dokunuşu, Ay’ın hâlden hâle girişi, kış…
Ömür dediğin… Saniyelerin dakikalara, saatlere, yıllara evrildiği, mevsimden mevsime kavuşan kıymetli anların bütünü. Bir kalp atışı, güneş ışınının tenimize dokunuşu, Ay’ın hâlden hâle girişi, kış…
“Yıldızlar olmasaydı biz de burada olmazdık. Yıldızlar ölürken tüm canlıların oluşmasını sağlayacak atomları serbest bırakırlar.” Peki, ya sonra? Ünlü Astrofizikçi Hubert Reeves’in dilinden biyoçeşitlilik, orman…
Sanat tutkunları, hazır mısınız😉 Tabloların ve keskilerin dünyasında müthiş bir yolculuk sizi bekliyor. Çocukları -ve biz yetişkinleri de tabii- sanat tarihiyle tanıştıran kitap bir taraftan…
“Bir şair gelip Elçin’i buldu ve ona kendi içini görmesine, belki kendini daha iyi anlamasına, hatta belki de kendini daha az yalnız hissetmesine yardımcı olan…
Tek kelimeyle muhteşem👌 Ortak sesler ve işaretlerden kelimelerin doğuşu, kelimelerin hikâyelere dönüşmesi ve yazının hayata dahil olması, ardından kağıt ve matbaa ile ve devamında teknolojinin…
2023’e bu güzel kitapla veda ettiğim için çok mutluyum. Her sayfasında iyi ki diyerek okumaya devam ettim. Dün gece başlamıştım. İlgiyle, her şey nasıl bağlanacak,…
Çok özel bir kitap okudum🥰 Sarılarak #kalbiminbiparçasınıbıraktığımkitaplar arasına koydum. Bir biyografi aslında ama çok, çok farklı bir biyografi. Her satırında capcanlı bir hayat var. Şaşırtan, acıtan, kanatan,…
Yazar Okumaları Yoksa siz hâlâ Pam Muñoz Ryan ile tanışmadınız mı😉 Yazarın dilimize çevrilmiş kitaplarını özenle, başımın üstünde bir kuş varmış gibi okudum. “Hayalperest”i iki…
Gogol’un “Burun”u Bir burun, bir sabah, birinin yüzünün tam ortasını krep gibi dümdüz bırakarak başını alıp gidebilir mi? Olabilir pek tabii. Hatta kendine bir hayat…
Okur Hakları Çocukların okurluk yolculuğuna dair yazılmış harika bir eser “Hikâyenin Kalbi”. Bu hikâyenin kalbinde de okur hakları yatıyor bence. Roman Gibi Yıllar önce Daniel…
VAHŞİ ŞEYLER “Mesela herhangi bir şehirli bacağına sürtünüp “Sev beni.” diyen bir kediyi sevse, o gün daha birçok şeyi fark edebilir. Ama olanı kabul etmek…
EVDEN UZAKTA “Ne futbol oynamak ne kendimi Ali’ye anlatmak geldi içimden. İyiymişim gibi, tüm bunların bir parçasıymışım gibi davranmak istemedim. Amaç neydi? Ben buraya ait…
PRENS MOMO Unutmak, hatırlayamamak…Belleğin saklambaç oynaması diyebilir miyiz buna? Saklambaç oynaması ama sonra sonsuza kadar saklandığı yerden çıkmaması. Yakınlarda beni çok sarsan iki grafik roman…
SORYA’YI KURTARMAK “Benim adım Chang… Ben bir vahşi yaşam koruyucusuyum.” Bir yılı aşkın süredir Chang gibi doğa koruyucusu olmaya karar vermiş küçük bir kızın maceralarının…
ANLAŞMAZLIK Taptaze bir kitap var elimde💙 Sözsüz bir kitap. Belki kelimeler yok içinde ama zihnimde, kalbimde tınlıyor, çırpınıyor, ses arıyor adeta her biri. Konu anlaşmazlık…
YAZ KİTABI Kuşaklar arası ilişkiler demişken büyükanne-torun hikâyelerinden bahsetmesem olmazdı. Üstelik daha bu sabah “Yaz Kitabı”nı bitirmişken🥰 Sofia ve babannesinin ilişkisi üzerinde yükseliyor hikâye. “Buraya…
Dün “Kıyıya Vuran Kız”ı okurken çok duygulanmıştım. Çünkü pek çok şey hâlâ çok taze. Kimsesizlik, yalnızlık, sevgiye, ilgiye, dostluğa duyulan ihtiyaç. Harika bir hikâyeydi. Sonrasında…
Okumaya çalıştım ama okuyamadım demek daha doğru aslında. “Festergrimm” haricindekileri deprem öncesi okumuştum. Sonrasında da odaklanamakta zorlandım. Zihnimde izlediklerim, duyduklarım, okuduklarım dönüyordu sürekli. “Festergrimm” ayın…
Arkadaşlık, paylaşmak, yardımlaşmak, kucak açmak, destek olmak kavramlarını yeniden tanımlıyoruz, yaşıyoruz. “Ne yapabilirim, nasıl yapabilirim?” soruları dönüp duruyor sürekli zihnimde. Cüneyt’in sınıfına depremi bölgesinden üç, …
Sevgiye, şefkate, duymaya-duyulmaya, anlamaya-anlaşılmaya, kendimizi ifade etmeye, karşımızdakinin kendisini ifade etmesine alan açabilmeye, duygularımızı, ihtiyaçlarımızı fark etmeye, anlamlandırmaya en çok gereksinim duyduğumuz günlerden geçiyoruz. İletişim…
Bu bir oyun, yarışma, kahkaha makinesi! Düşündüren, şaşırtan, sorgulatan, eğlendiren, güldüren bir kitap👌 Cüneyt “Senin Seçimin” serisinin tutkunlarından. Hayal kurmayı ve sohbet etmeyi çook sevdiği…
İki gün önce “Çocuk Edebiyatına Eleştirel Bir Bakış” kitabını okuyup değerlendirdiğimiz kitap kulübümüzde üzerinde durduğumuz kitaplardan biri “Hayalperest”ti😇Kitap türler arası olarak nitelendiriyor. Biyografi, şiir ve…
Herkese merhaba🤗 Kurgu dışı çocuk kitaplarıyla ilgili paylaşım yapmak bir süredir aklımdaydı. Geçtiğimiz hafta bu türde birkaç güzel kitap daha okuyunca ertelemek istemedim. O zamaan,…
Kütüphanede “Taşradan Öyküler”le karşılaştığımda “bugün şanslı günüm” dedim. Shaun Tan’in eserlerine hayranım. Hızlıca inceledim. Bir kaç hikayeyi okudum. Sonra dedim ki sıcak bişeylere kavuşunca uzuun…
Oğlumla birlikte okuduğumuz harika bir kitap daha. İkimiz de “Mucize”yi, August Pullman’ı, Auggie’yi çok sevdik. Hikayesinden çok etkilendik. Pek çok duygu ve düşünce kaldı geriye;…
“Arkadaşlarım bir çok kez, onları ağaca çıkarmamı istediler, ama hiçbir zaman bunu yapmadım. Kiraz ağacına, büyüyünce Corinna’yı tırmandıracağım bir tek; dedemin bana öğrettiği her şeyi…
Anne-oğul okumaları… İlk Miyase Sertbarut kitabımdı “Yuan Huan’ın Kulübesi”. Yapay zeka ve çocuk edebiyatı. İlginç, merak uyandırıcı, heyecanlı ve şaşırtıcıydı benim için. Kitabın en temel…