Maceraperest Böcek Bilimci Evelyn
Dün kaldığımız yerden devam edelim doğayı tanımaya. Bir süredir böceklerin dünyasına dair okuyorum, araştırıyorum. Biyografileri ayrıca çok seviyorum. Bu harika kitapta ikisi bir arada😍 Böceklere…
Dün kaldığımız yerden devam edelim doğayı tanımaya. Bir süredir böceklerin dünyasına dair okuyorum, araştırıyorum. Biyografileri ayrıca çok seviyorum. Bu harika kitapta ikisi bir arada😍 Böceklere…
Ömür dediğin… Saniyelerin dakikalara, saatlere, yıllara evrildiği, mevsimden mevsime kavuşan kıymetli anların bütünü. Bir kalp atışı, güneş ışınının tenimize dokunuşu, Ay’ın hâlden hâle girişi, kış…
Daha önce küçük bir kızken böcekleri çok seven ve büyüdüğünde bir böcek bilimci olan Evelyn’den bahsetmiştim. Bugünkü konuğum Olaf. Küçükken deniz hayvanlarını, özellikle balinaları ve…
“Yıldızlar olmasaydı biz de burada olmazdık. Yıldızlar ölürken tüm canlıların oluşmasını sağlayacak atomları serbest bırakırlar.” Peki, ya sonra? Ünlü Astrofizikçi Hubert Reeves’in dilinden biyoçeşitlilik, orman…
Ömür dediğin… Saniyelerin dakikalara, saatlere, yıllara evrildiği, mevsimden mevsime kavuşan kıymetli anların bütünü. Bir kalp atışı, güneş ışınının tenimize dokunuşu, Ay’ın hâlden hâle girişi, kış…
Bayılmalık bir kitap daha🫠🥰 Her şey birazcık ıslaklıkla başlar. Şehir halkı ilk başta çok aldırış etmez. Fakat suyun seviyesi her gün biraz daha yükselir. Şehir…
Muazzam bir atlas👌 Arıların yaşamını her yönüyle ele alan ve arıların insan hayatını nasıl etkilediğini, şekillendirdiğini tarihten pekçok örnek vererek açıklayan devasa, dolu dolu bir…
Biraz da kurgu dışı💙 Öncelikle ba-yıl-dım. Çeşitliliğe, renk cümbüşüne hayran kaldım. Tam bir görsel şölen. Sanat eseri. Balta girmemiş ormanlarda, dünyanın çook farklı yerlerinde bulunan…
İSTANBUL’DA MANTAR AVI Hoş geldin sonbahaarr🥰 Tatlı bir serinlik, yağmurlar, biraz da güneş ışığı,… Ve sonraa mantarlar tabii😄 Çocuk kitaplarında doğanın ele alınmasını çok seviyorum.…
Yazar Okumaları Yoksa siz hâlâ Pam Muñoz Ryan ile tanışmadınız mı😉 Yazarın dilimize çevrilmiş kitaplarını özenle, başımın üstünde bir kuş varmış gibi okudum. “Hayalperest”i iki…
VAHŞİ ŞEYLER “Mesela herhangi bir şehirli bacağına sürtünüp “Sev beni.” diyen bir kediyi sevse, o gün daha birçok şeyi fark edebilir. Ama olanı kabul etmek…
SORYA’YI KURTARMAK “Benim adım Chang… Ben bir vahşi yaşam koruyucusuyum.” Bir yılı aşkın süredir Chang gibi doğa koruyucusu olmaya karar vermiş küçük bir kızın maceralarının…
YAZ KİTABI Kuşaklar arası ilişkiler demişken büyükanne-torun hikâyelerinden bahsetmesem olmazdı. Üstelik daha bu sabah “Yaz Kitabı”nı bitirmişken🥰 Sofia ve babannesinin ilişkisi üzerinde yükseliyor hikâye. “Buraya…
Kurumuş bir ağacın hayata vedâ ettiğini mi düşünüyorsunuz? Yaşam onun için hâlâ devam ediyor desem😊 Yaşamanın başka bir hâli mi demeli buna? Hayata hayat olma……
Yeni Zelanda’da, küçük bir çiftlikte yaşayan meraklı bir kız Rosie Joy. Soyadı yaşam mottosu adeta. Kitabın başından sonuna beni de etkisi altına aldı diyebilirim. Çocukluğum…
Minicik bir damlanın değişen, dönüşen, her defasında yeni süprizlerle onu şaşırtan yolculuğunu anlatıyor bize “Nehir Olmak İsteyen Damlacık”💙 Damlacık kendi hikâyesini yazma, yaşama konusunda biraz…
Yağmur ormanları sizi de çok etkiler mi? Kocaman ağaçlar, rengarenk bitkiler ve müthiş çeşitlilikte hayvanlar. Hayranım😇 “Tropik Yağmur Ormanı” iki başlıktan oluşuyor. Bataklıklar ve Yağmur…
Kurgu dışı çocuk kitaplarından çok sevdiğimiz bir seçki daha😍 “Böyle Bir Kuyrukla Ne Yapardın?”. Hayvanlar burunlarını, kuyruklarını, gözlerini, ağızlarını ve ayaklarını farklı işler için de kullanırlar.…
Merhaba🤗 İki harika kitapla devam ediyor kurgu dışı çocuk kitapları yolculuğumuz. İkisini de ilgiyle, merakla okudum. Her iki kitabı da okurken çok, çok şaşırdığım noktalar…
“Sana meşe ağacının şarkısını söyleyeyim mi?” diye sordum. Ses vermedi, yine de söyledim. Orman olmayı düşlersen ancak, Gerçeğe dönüşür orman olmak. Ama yanlızlığı seçersen eğer…
Yağmur sonrası öyle taze, ışıl ışıl bir hava var ki dışarda💚 Ağaçlar, çiçekler, çimenler coşkuyla parlıyor🌿 “Ağaçların Nasıl Konuştuğunu Duyuyor Musun?” 2020 yılında ilk okuduğumuz…
Küçük doğa severler, doğa gözlemcileri ve dedektifleri ile aileleri için harika dört kılavuz kitap😊 Her sayfa hayret verici, hayran bırakan bilgiler ve resimlerle dolu. Kitaplara…
Dünkü paylaşımımda sevgili Ebru Akkaş Kuseyri’nin “Ağaç Alfabesi” kitabından ilhamla kendi ağaç alfabemizi oluşturabiliriz demiştim. Heyecanla hazırladım benimkini. Bazı anılar ne kadar tazeymiş. Bolca çocukluğum…
Çok, çok sevdiğim bir kitap “Ağaç Alfabesi”. Alfabedeki her harfe ağaçlı güzelleme. Minikleri harflerle tanıştırmanın en tatlı yollarından. Sadece minikler için değil tabii😉 Harflerin, sözcüklerin…
Çevre dostu bir kitap daha🌿💚 Tüketim çılgınlığına, çevreyi kirletmeye, geri dönüşüme ve çevreyi koruma konusunda bireysel girişime dikkat çeken harika bir kitap. Çevreye karşı duyarlılığın,…
“Afrika’da Kaplan Yoktur” biliyor muydunuz? Ama bir zamanlar varmış. Taa Asya’dan gelmiş hem de. İsmi, Tigris. Tigris bir gün annesi uyurken çevreyi keşfetmek için yuvasından…
Tübitak Popüler Bilim Kitapları’nın ilk okuma serisiyle tanışmış mıydınız? Tarih, kültür, doğa, hayvanlar, doğa olayları gibi birçok konuda hazırlanmış bu seri. Yazı karakterleri büyük. Sayfalarda…
Okumayı özlediğiniz, okuduğunuzda bir dost sıcaklığı hissettiğiniz kitaplar var mı😊 “Temiz” onlardan biri benim için. Temizlik konusunu abartma sınırlarıda yaşadığımız şu günlerde kenardan göz kırpıyor…
Çok, çok kıymetli bir hikaye ”Teneke Orman”. Bir zamanlar çook uzaklarda çöplerle dolu bir yer varmış, bu yerin ortasında da küçük bir ev ve o…
Dedektifler iş başındaa! Börtü Böcek Dedektifleri Müthiş bilgileri, rengarenk ve eğlenceli çizimleriyle en sevilenler arasına girdi😊 📗Börtü böcek sevmeyen kalmasın😉 Muazzam bir dünya. Şaşkınlık ve…
Eray’ın yaşadığı şehir betondan ibaret. Renksiz, solgun.. Eray bu ortamdan uzaklaşmak istediğinde gittiği çok özel bir yer var. Şehirdeki son ağaç. Ağaca tırmandığı anda herşeyi…
Yeni yılın ilk postası. 2019’un hediyesiydi bana ağaçlar. Kırsal Çevre Derneği‘nin gönüllü güzel üyelerinden Dendroloji Okulu, Bozkır Ekolojisi Okulu ve Orman Ekolojisi Okulu kapsamında çok kıymetli…
Çook severek okuduğumuz “Çorbamda Zürafa Var”ın yazarından (aynı zamanda çizerinden?) süpper bir hikaye. Bayıldık. Harika ayrıntılar ve espriler var. Minik ne kadarını anladı bilmiyorum (Çok…
Doğa değişimi, dönüşümü görebileceğimiz harika bir kaynak. Sürekli devam eden bir döngü ve muhteşem bir denge. Tırtıl Tontini ve Neşeli Aydede’nin yolculuğu da tüm bunların…
Korkma Küçük Ağaç.. Büyümek biraz sancılı bir süreç.. Ve bitmiyor da. Çehresi değişiyor, koşullar, beklentiler değişiyor ya da bakış açısı. Farklılık, belirsizlik beraberinde güvensizliği de…
“”Sana meşe ağacının şarkısını söyleyeyim mi?” diye sordum. Ses vermedi, yine de söyledim. Orman olmayı düşlersen ancak, Gerçeğe dönüşür orman olmak. Ama yanlızlığı seçersen eğer…
“Soso’nun Kompost Kitabı”na arkadaş gelmiş. “Deniz’in Sıfır Atık Kitabı”. Öyle sevdim ki. Çocuklar ve bizim için harika bir kılavuz. Kitap, okulların açılmasıyla başlıyor. Ve biz…
Emeğin, paylaşmanın, hayal kurmanın ve bunu gerçekleştirmek için adım atmanın; satın almak yerine denemenin, yeni tecrübeler kazanmanın ve sahip olduklarımızın değerine vurgu yapan çok, çok…