Sürü
Eleştirel düşünme, soru sorma, sorgulama hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olsa… Olsaydı… “Hayır” diyebilmek, herkese, her şeye rağmen kendin olabilmek, kendi yolunu seçme özgürlüğüne sahip olduğunu…
Eleştirel düşünme, soru sorma, sorgulama hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olsa… Olsaydı… “Hayır” diyebilmek, herkese, her şeye rağmen kendin olabilmek, kendi yolunu seçme özgürlüğüne sahip olduğunu…
“Tek Başıma Okumaktan Korkuyorum” Sizde neler çağrıştırıyor bu cümle? Okumayı öğrenmiş ama hâlâ ona kitap okunmasını ya da birlikte okumayı isteyen bir çocuk canlanıyor mu?…
“Cevizler düşer, kuşlar uçar. İyi ki tersi doğru değil. Yoksa bir cevize yem olabilirdim.” “Peki ya insanlar?” “Küçük odalarda oturup düşünürler,” dedi Roko.” Okumak diyoruz…
Farklı bir anne.. Acayip fikirli, renkli, çılgın kıyafetli😄 Kızı ise bu konuda biraz dertli. Her gün okul çıkışında onu nasıl bir sürprizin beklediği konusunda ise…
Birkaç gün önce sanat atlasıyla çıkageldi minik. Sırayla okuyoruz. Bir de arada yazarın yönlendirdiği sayfalar oluyor. Konu bütünlüğü açısından oralara gidip geri dönüyoruz. Açtık kitabımızı.…
Kütüphanede “Taşradan Öyküler”le karşılaştığımda “bugün şanslı günüm” dedim. Shaun Tan’in eserlerine hayranım. Hızlıca inceledim. Bir kaç hikayeyi okudum. Sonra dedim ki sıcak bişeylere kavuşunca uzuun…
“Kurt, Ördek ve Fare“nin yazarı ve çizerinden bir güzellik daha, “Sihirli İplik”❤ Çok nahif, sıcacık bir hikaye😍 Bir kış mevsimi çatıları karla bembeyaz olmuş gri-siyah…
Dün gece Mac Barnett‘ten “Kurt, Ördek ve Fare”yi dinledik. Sevimli, eğlenceli biri. Büyük oğlumla birlikte düzenli olarak takip ediyoruz. Bu defa minik de eşlik etti.…
Dünya çok karmaşık bir yer.. Bu günlerde daha çok hissediyor, dile getiriyoruz belki. Sâfi de aynı şeyleri düşünüyor. Pek dile getiremiyor ama. Başka insanlardan farklı…
Felsefe eğitmeni, yazar sevgili Özge Özdemir 9-12 yaş arası çocuklarla yürüttüğü “Çocuklar İçin Felsefe” atölyerindeki tartışmalardan yola çıkılarak hazırlamış bu seriyi. Öyle güzel kurgulanmış ki…
Bir zamanlar, ülkenin birinde kuşlar insanların başlarının üzerine yaparlarmış yuvalarını. Orada yaşamayı severlermiş ve bunun karşılığında insanlara yardım ederlermiş. Mesela tembel…
Çook eğlenceli ve bir o kadar da düşündüren, sorgulatan bir hikaye “İki bana, bir sana”👌 Ayı evine giderken üç tane mantar bulur. Ayının ev arkadaşı…
“Bir dakika altmış saniyedir Bazen kısacıktır bir dakika, Bazense çook uzun. Ne zaman hızla geçer sence? Ne zaman geçmek bilmez? Zaman uçup gider mi? Emekleyerek…
Çook severek okuduğumuz “Çorbamda Zürafa Var”ın yazarından (aynı zamanda çizerinden?) süpper bir hikaye. Bayıldık. Harika ayrıntılar ve espriler var. Minik ne kadarını anladı bilmiyorum (Çok…
Bizim kedi dünyayı boydan boya dolaşmaya karar vermiş. Neler görmüş neler? Bu kısım tekir kedimize kalsın. Onu görenlere odaklanalım biz. Hatta onu nasıl gördüklerine. Pisi…
Annelik ve kaygı.. “Ahh!” dediğinizi duyar gibiyim. Hele bugün. Minik kuzumun anasınıfında, yeni okulunda ilk günüydü. Bu süreci ne kadar farkındalıkla, sükunetle, kabulle geçirmeye çalıştıysam…
“”Bu bir ev mi?” “Bu bir çiçek mi?” “Bu da nedir böyle?” diye sordular. Vasya, “Bu benim sanatım,” diye cevap verdi. “Bu sana ne hissettiriyor?””…
Hep daha fazlasını istiyor olabilir miyiz? Gelecek kaygısı. Tüketicilik, istifçilik. Daha iyisi, daha güzeli, daha yenisine ulaşma gayreti. “An”ı yaşayabiliyor muyuz? Ya da genel olarak…
“Ekşilina’nın Hayret Verici Maceraları”nı okudum. İkinci kez. Duygusal bir yolculuktu. Pek çok konu, alt başlık vardı. Aile, dostluk, bağlar,.. Ama temelinde Ekşilina’nın çok ağır bir…
“”Kalbinin peşinden giden neyi keşfeder dayıcığım?” “Kendini.” Aden suratını astı. “Oysa ben bu yolun sonunda bir hazine keşfedeceğimi düşünmüştüm.”dedi. Edi şefkatle, “Aden, sen bu evrenin…
“Ver elini karlı dağlar aşalım, bayramlaşalım.” Kitabın ismini okuduğumda dilimden dökülenler. Duvarları yıkmak, köprüler kurmak.. Bir tuğla, bir adım, bir soru. Sonra daha fazlası. Hem…
“İmkansız!” “Daha neler!” “Yok artık!” “Çok mantıksız!” Bu sözler Mötilda’nın kardeşlerine ait. Dünyaya baktıklarında sadece taze ve yeşil otlar gören inekler. Mötilda öyle mi peki?…
Umuda, mucizeye ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda kapınızı çalıveren, ılık rüzgarıyla evinizi, gönlünüzü saran, bir püf çiçeğini elinize kondurup hadi bir dilek tut diyen, hayal kurmanın, hayallerin…
“Bazı günler farklıdır. Oysa insan, bu günlerin neredeyse birbirinin aynısı olduğunu düşünebilir. Fakat diğer günlerden küçük bir farkları vardır işte. Büyük bir fark değildir bu.…
Jana Mohr Lone’nin Filozof Çocuk kitabı, yazarın yıllar önce 5 yaşındaki oğluna okuduğu Arnold Lobel’in Kurbağa ve Murbağa serisin bir kitabındaki bir hikayeden yola çıkarak yaptıkları…
““Ben kuş çizmeyi bilmiyorum ki.”, çocuklarla sanat atölyeleri yaparken çok sık karşılaştığım ve elimi kolumu bağlayan bir ifadeydi. Benim düşüncemde sanatçı, kuşu en iyi çizebilen…
“Masallar iyileştirebiliyor. Çocukların dertlerini, korkularını biraz soyutlayarak; başkasının hikayesi olarak ortaya koyup tartışarak onlara yardım edebiliriz. Hayatta her meseleyi çözemeyiz; ama masallar sayesinde yaşadıkları sıkıntılarla…
“Karanlıkta bile hayal kurabilirim. O zaman tüm ışıklar YANAR! HAVAİ FİŞEKLER PATLAR! Kafamın içindeki sesleri dinlerken ışıklar gözlerimin önünde canlanıverir.” Enerji, renk, hayat ve tabi…
Tanıştırayım: Kitaplığımızdaki “Çocuklar İçin Felsefe” bölümü. Hepsi bunlar değil tabi. Ya da şöyle söylemek daha doğru olabilir. Okuduğumuz her kitap bizi bir yolculuğa çıkarır. Düşündüğümüz,…
“Hihulihulihuli, hihulihulihuli” diyerek gülen, şaşırdığında, mutlu olduğunda, birşeyler düşündüğünde gözlerinde meşe palamutları beliriveren Bay Fısıltı’yla tanışmak ister misiniz? Haydi önce Kuzey Ormanı’na, sonra da ormanın…