Maceraperest Böcek Bilimci Evelyn
Dün kaldığımız yerden devam edelim doğayı tanımaya. Bir süredir böceklerin dünyasına dair okuyorum, araştırıyorum. Biyografileri ayrıca çok seviyorum. Bu harika kitapta ikisi bir arada😍 Böceklere…
Dün kaldığımız yerden devam edelim doğayı tanımaya. Bir süredir böceklerin dünyasına dair okuyorum, araştırıyorum. Biyografileri ayrıca çok seviyorum. Bu harika kitapta ikisi bir arada😍 Böceklere…
Ömür dediğin… Saniyelerin dakikalara, saatlere, yıllara evrildiği, mevsimden mevsime kavuşan kıymetli anların bütünü. Bir kalp atışı, güneş ışınının tenimize dokunuşu, Ay’ın hâlden hâle girişi, kış…
Daha önce küçük bir kızken böcekleri çok seven ve büyüdüğünde bir böcek bilimci olan Evelyn’den bahsetmiştim. Bugünkü konuğum Olaf. Küçükken deniz hayvanlarını, özellikle balinaları ve…
“Yıldızlar olmasaydı biz de burada olmazdık. Yıldızlar ölürken tüm canlıların oluşmasını sağlayacak atomları serbest bırakırlar.” Peki, ya sonra? Ünlü Astrofizikçi Hubert Reeves’in dilinden biyoçeşitlilik, orman…
Farklı olmaya nezaketle bakış💚 “Tıpkı bahçemizde olduğu gibi bütün farklılıklarımız çevremizi -aslında bütün dünyamızı- ilginç ve eğlenceli hale getirir.” Kitabın ruhunda bu inanç var. Bahçeyi…
Kuşaklar arası ilişkileri konu alan hikâyeleri çook seviyorum🥰 Konumuz yaz tatilini dedeyle geçirmek. Cüneyt daha şimdiden gelecek yaz dedesiyle neler yapacağını yazıp çizdi. Üzerine bir…
Canım Vecihi🥰 Hür kuşum. -Daha girişte sevgili çevirmene sevgilerimi ileteyim. Çok tatlı bir dokunuş olmuş.- Sana sarılmak istiyorum. Beni kafanın içindeki eve konuk ettiğin, duygularını,…
Tek kelimeyle muhteşem👌 Ortak sesler ve işaretlerden kelimelerin doğuşu, kelimelerin hikâyelere dönüşmesi ve yazının hayata dahil olması, ardından kağıt ve matbaa ile ve devamında teknolojinin…
Ömür dediğin… Saniyelerin dakikalara, saatlere, yıllara evrildiği, mevsimden mevsime kavuşan kıymetli anların bütünü. Bir kalp atışı, güneş ışınının tenimize dokunuşu, Ay’ın hâlden hâle girişi, kış…
Yaşama “öteki”nin gözünden bakabilmek… Bunu yapabilmek her zaman, pek kolay olmayabilir. Özellikle de bir çocuk için. Ama çocuk yine de dener. Kendi hayatından yola çıkarak…
Bayılmalık bir kitap daha🫠🥰 Her şey birazcık ıslaklıkla başlar. Şehir halkı ilk başta çok aldırış etmez. Fakat suyun seviyesi her gün biraz daha yükselir. Şehir…
Merhaba🥰 Biz tatlı bir kızla tanıştık. Adı Hilda. Meraklı, ilgili, cesur, araştırmacı, şefkatli ve yardımsever biri. İç içe geçen hikâyelerde, aslında iç içe geçen yaşamlarda…
Destansoy Ailesi tutkunları, yeni maceraya hazır mısınız? Aileyi ayırmamak için hepsi bir arada😉 Serinin sonuncu kitabı “Luna ve Tlaloc’un Hazinesi”. Hazine avı severler olarak biz…
Hayalperest… Ne tatlı bir kelime. Özel, büyülü, sonsuz, sınırsız, sürprizlerle dolu. Hayatımdaki ikinci “Hayalperest”💙💚💛 Çizimlerine, renklerine, hikâyesine bayıldım. Özellikle Aron’un hayal gücü sayesinde doğayla bir…
Bazı kitaplar vardır. Anlatmaya nefesim yetmez dediğiniz… “Dünyanın Dokuduğu” onlardan biri benim için. Varlığından haberdar olduğumda henüz dilimize çevrilmemişti. Bir yerlerde bulup dinlemiş, uzaktan gözlerimle…
2023’e bu güzel kitapla veda ettiğim için çok mutluyum. Her sayfasında iyi ki diyerek okumaya devam ettim. Dün gece başlamıştım. İlgiyle, her şey nasıl bağlanacak,…
“Ne görürsün bir ağaca bakınca? Yapraklar, budaklar, dallar mı? Yoksa nefes alıp veren, devinen ve dans eden bir canlı mı?” “Ne Görürsün Bir Ağaca Bakınca?”yı…
Dün okuduğum “Porselen Diyarındaki Macera” gündelik hayatımızda karşılaştığımız, bizim için sıradanlaşan nesnelere güzelleme niteliğindeydi benim için. Kitabı okuduktan sonra aklıma “Birileri” geldi. Küçük bir kızın…
“… çünkü hayatta gözle görülenden daha fazlası vardır.” Gerçekten de öyle değil mi? Son zamanlarda tam da bu kitapta geçen gözle görülmeyen pekçok şeyle başım…
Küçük eller, küçük ayaklar, küçük kulaklar… Ama bunun yanında büyük fikirler, büyük sözler, büyük hayaller,… Bu kimdir diye sorsam bir çocuk dersiniz değil mi? Bu…
Sevgili Kiraz. Sonunda kavuştuk. Gözlerim yollarda kalmıştı. Beklediğime değdi doğrusu. Bayıldım😇 Kiraz 11 yaşında bir kız. En hayali bir romancı olmak. Müthiş bir gözlemci. Üstelik…
Köyde sıradan, sakin, huzurlu bir gün yaşanıyor. Herkes günlük işleriyle, rahatça ilgileniyor. Sayfayı incelemek dinginlik verici. Hatta hemen oraya ışınlanmak isteyebilirsiniz. Ama karar vermeden önce…
Çok özel bir kitap okudum🥰 Sarılarak #kalbiminbiparçasınıbıraktığımkitaplar arasına koydum. Bir biyografi aslında ama çok, çok farklı bir biyografi. Her satırında capcanlı bir hayat var. Şaşırtan, acıtan, kanatan,…
“Örümcek Ağı”, @cocuklarkitaplarejderhalar ın son bölümünde ele alınmıştı. Editörlüğünü yaptığım @maya.dergi nin gelecek sayısının teması da çocuk edebiyatında hayvan karakterler olunca bu güzel kitabı bir kez daha paylaşmak istedim.…
Yazar Okumaları Yoksa siz hâlâ Pam Muñoz Ryan ile tanışmadınız mı😉 Yazarın dilimize çevrilmiş kitaplarını özenle, başımın üstünde bir kuş varmış gibi okudum. “Hayalperest”i iki…
Gogol’un “Burun”u Bir burun, bir sabah, birinin yüzünün tam ortasını krep gibi dümdüz bırakarak başını alıp gidebilir mi? Olabilir pek tabii. Hatta kendine bir hayat…
Daha iç kapaktan başlıyor nahifliği “Gece Bahçıvanı”nın. Çocuk, çocuğun bir sopayla toprağa çizdiği baykuş, şapkalı adam ve sol cebindeki, sol yanındaki❤️ yeşil yaprak💚 kitabın kurgusuna…
Okur Hakları Çocukların okurluk yolculuğuna dair yazılmış harika bir eser “Hikâyenin Kalbi”. Bu hikâyenin kalbinde de okur hakları yatıyor bence. Roman Gibi Yıllar önce Daniel…
Bugün büyük ozan Aşık Veysel’in doğum günü❤️ Editörlüğünü keyifle, hayranlıkla yaptığım, Aşık Veysel’in hayatını anlatan sevgili @yuksekyaseminyilmaz ın yazdığı bu harika biyografi sevgili @kiymetergocen in illüstrasyonlarıyla okuru tarifsiz bir…
VAHŞİ ŞEYLER “Mesela herhangi bir şehirli bacağına sürtünüp “Sev beni.” diyen bir kediyi sevse, o gün daha birçok şeyi fark edebilir. Ama olanı kabul etmek…
EVDEN UZAKTA “Ne futbol oynamak ne kendimi Ali’ye anlatmak geldi içimden. İyiymişim gibi, tüm bunların bir parçasıymışım gibi davranmak istemedim. Amaç neydi? Ben buraya ait…
PRENS MOMO Unutmak, hatırlayamamak…Belleğin saklambaç oynaması diyebilir miyiz buna? Saklambaç oynaması ama sonra sonsuza kadar saklandığı yerden çıkmaması. Yakınlarda beni çok sarsan iki grafik roman…
YÜZ YAŞINDA BİR ÇINAR “İşte o zaman daha iyi anladım, Atatürk neden beni emanet etmişti gençlere, çocuklara; Çünkü en çok onlar karşıdır karanlığa.” Yüz yaşındaki…
Büyükannemin Arkadaşları Cumhuriyet Kadınları “Ülkenin zor durumuna ya da kadınların henüz hiçbir yerde adının geçmemesine takılı kalıp en başta vazgeçseydi, ümidini ve azmetmeyi bıraksaydı ne…
SORYA’YI KURTARMAK “Benim adım Chang… Ben bir vahşi yaşam koruyucusuyum.” Bir yılı aşkın süredir Chang gibi doğa koruyucusu olmaya karar vermiş küçük bir kızın maceralarının…
TİMSAHLARA GİRİŞ YOK Komik kitaplarda bugün😉 Ben güldüm, siz de gülün😄 Zebra’nın doğum günü partisine davetlisiniz. Tabii bir timsah değilseniz☺️ Çatırtı, Patırtı ve Şapırtı davetli…
KUŞLU KÖY Bu kitap tam bir şölendi benim için🥰 Hikâyesiyle, çizimleri ve renkleriyle uçurdu diyebilirim. “Kuşlu Köy”ü kuşlarla dolu bir parkta yürüyüş yaptıktan sonra, kuş…
ANLAŞMAZLIK Taptaze bir kitap var elimde💙 Sözsüz bir kitap. Belki kelimeler yok içinde ama zihnimde, kalbimde tınlıyor, çırpınıyor, ses arıyor adeta her biri. Konu anlaşmazlık…
YAZ KİTABI Kuşaklar arası ilişkiler demişken büyükanne-torun hikâyelerinden bahsetmesem olmazdı. Üstelik daha bu sabah “Yaz Kitabı”nı bitirmişken🥰 Sofia ve babannesinin ilişkisi üzerinde yükseliyor hikâye. “Buraya…
Kurumuş bir ağacın hayata vedâ ettiğini mi düşünüyorsunuz? Yaşam onun için hâlâ devam ediyor desem😊 Yaşamanın başka bir hâli mi demeli buna? Hayata hayat olma……
4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü‘nde farkındalık yaratacak bir kitap daha, Arkadaşlık Beklemez. Kitaplara ve kedilere bayılan on yaşında bir kız çocuğu Maxime. Yazar…
Frida ile Mandalina 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü‘nde farkındalık yaratacak bir barınak hikâyesi. Yaşlılığı, farklılıkları sevgiyle ve mizahla kucaklayan kalbinizi ısıtacak bir kitap🥰 Tıpkı…
Minicik bir damlanın değişen, dönüşen, her defasında yeni süprizlerle onu şaşırtan yolculuğunu anlatıyor bize “Nehir Olmak İsteyen Damlacık”💙 Damlacık kendi hikâyesini yazma, yaşama konusunda biraz…
“Geçip giden zamanları Bir yerlerde bulsam”🎶🎶 Zamanın akıp gittiğini hissedebiliyor musunuz? Avuçlarımızdan kayıp gidiyor. Koşuyoruz peşinden ama yakalamak ne mümkün. Hayal kırıklığıyla, şaşkınlıkla, kimi zamanda…
Dün “Kıyıya Vuran Kız”ı okurken çok duygulanmıştım. Çünkü pek çok şey hâlâ çok taze. Kimsesizlik, yalnızlık, sevgiye, ilgiye, dostluğa duyulan ihtiyaç. Harika bir hikâyeydi. Sonrasında…
Arkadaşlık, paylaşmak, yardımlaşmak, kucak açmak, destek olmak kavramlarını yeniden tanımlıyoruz, yaşıyoruz. “Ne yapabilirim, nasıl yapabilirim?” soruları dönüp duruyor sürekli zihnimde. Cüneyt’in sınıfına depremi bölgesinden üç, …
Sevgiye, şefkate, duymaya-duyulmaya, anlamaya-anlaşılmaya, kendimizi ifade etmeye, karşımızdakinin kendisini ifade etmesine alan açabilmeye, duygularımızı, ihtiyaçlarımızı fark etmeye, anlamlandırmaya en çok gereksinim duyduğumuz günlerden geçiyoruz. İletişim…
“Tek Başıma Okumaktan Korkuyorum” Sizde neler çağrıştırıyor bu cümle? Okumayı öğrenmiş ama hâlâ ona kitap okunmasını ya da birlikte okumayı isteyen bir çocuk canlanıyor mu?…
Bir de spesifik hayallerimiz var😇 Mesela Florance bir köpek istiyor. Nasıl bir köpek olduğu hiç önemli değil. Ona baksın, onu beslesin, onunla koşsun, oynasın yeter…
Geçtiğimiz günlerde “Virginia Woolf’tan Yazma Dersleri”ni okurken bir öğrenci oldum yeniden. O kürsüde, ben sırada. Yazar, Woolf’un sözlerini ve anılarını öyle iyi serpiştirmiş ki metne..…
Aziz Nesin’den bir masal ve 16 öykü📚 Hayata türlü pencerelerden bakıyoruz. Gerçekler zekice, muzipçe ele alınıyor. Nesin’in çocuğun dilinden anladığı öyle aşikâr ki😍 Okurken küçük…
Zehir Gibi Kafalar💡 Federico Taddia soruyor, astrofizikçi Margherita Hack cevaplıyor. Cüneyt’e okumayı bekleyemeden başladım. Kitap bir söyleşi aslında. Sohbetlerine eşlik etmiş oldum. İlginç sorular; şaşırtıcı,…
Ara-bul dünyasına hoş geldiniz🎉 Kimler seviyor bu tarz kitapları😉 Biz🙋🏽♀️ Hem de çok😍 “I Spy-School Days” yurt dışında çok popüler olan bir seri. Her ikişer…
Yağmur ormanları sizi de çok etkiler mi? Kocaman ağaçlar, rengarenk bitkiler ve müthiş çeşitlilikte hayvanlar. Hayranım😇 “Tropik Yağmur Ormanı” iki başlıktan oluşuyor. Bataklıklar ve Yağmur…
Vücudumuz bir sanat harikası😊 Okudukça, öğrendikçe hayranlığım daha da artıyor😍 “Uncover the Human Body” ve “Inside Human Body” sistemler üzerinden oldukça ayrıntılı bir şekilde inceliyor…
Merhaba🤗 İki harika kitapla devam ediyor kurgu dışı çocuk kitapları yolculuğumuz. İkisini de ilgiyle, merakla okudum. Her iki kitabı da okurken çok, çok şaşırdığım noktalar…
Bazen bir söz hayatımızı nasıl da değiştirir💗 Hatta bence bu söyleyen kişi için de geçerli. Üstelik bir de sinerji durumu var. Hele ki sözler sihirliyse..…
“Sana meşe ağacının şarkısını söyleyeyim mi?” diye sordum. Ses vermedi, yine de söyledim. Orman olmayı düşlersen ancak, Gerçeğe dönüşür orman olmak. Ama yanlızlığı seçersen eğer…
Herkese merhaba🤗 Kurgu dışı çocuk kitaplarıyla ilgili paylaşım yapmak bir süredir aklımdaydı. Geçtiğimiz hafta bu türde birkaç güzel kitap daha okuyunca ertelemek istemedim. O zamaan,…
Emeğin, paylaşmanın, hayal kurmanın ve bunu gerçekleştirmek için adım atmanın; satın almak yerine denemenin, yeni tecrübeler kazanmanın ve sahip olduklarımızın değerine vurgu yapan çok, çok…
Sevdiklerimizi nasıl mutlu edebiliriz? Neye ihtiyaçları olduğunu nasıl bilebiliriz? Ve ne yapabiliriz? Hele de küçücük bir çocuksak😌 Göç, ayrılık, yabancılaşma, yalnızlık sonrası hayalin, umudun ve…
“Hasret, dediler, kalbimizde yaşar. Ama Max, bunu çok daha iyi biliyordu: Vücudu milyarlarca hücreden oluşuyordu ve bu hücrelerin her biri canını yaktığına göre, bu bir…
“Arkadaşlarım bir çok kez, onları ağaca çıkarmamı istediler, ama hiçbir zaman bunu yapmadım. Kiraz ağacına, büyüyünce Corinna’yı tırmandıracağım bir tek; dedemin bana öğrettiği her şeyi…
Çevre dostu bir kitap daha🌿💚 Tüketim çılgınlığına, çevreyi kirletmeye, geri dönüşüme ve çevreyi koruma konusunda bireysel girişime dikkat çeken harika bir kitap. Çevreye karşı duyarlılığın,…
5 Haziran, Dünya Çevre Günü🌿 Bu güzel günde geleceğe dair farkındalık oluşturma ve harekete geçme adına her ailenin kitaplığında olması gerektiğine inandığım harika bir kitabı…
“Bir insanın kişiliğinin gerçekten olağanüstü yönlerini anlayabilmek için, eylemlerini uzun yıllar boyunca izleyebilme şansına sahip olmak gerekir. Kişinin eylemleri bencillikten tamamen arınmışsa, onu eyleme yönlendiren…
Cömertlik nedir, ne kadar cömertsiniz hiç düşündünüz mü? Mesela bir ağaç kadar cömert olabilir misiniz? Bir elma ağacı örneğin.. Hikayedeki gibi.. Yapraklar oyuncak; gövde tam…
Bir önceki posttaki “Afrika’da Kaplan Yoktur” doğal hayatı korumaya ve doğaya karşı sorumluluklarımıza dikkat çekiyordu. “Dağ Kaşındı” da bize bu konuda farklı bir bakış açısı…
Eski dostlar💗🎶 Dün paylaştığım “Temiz“den sonra yıllar önce tanıştığımız, çok severek okuduğumuz kitaplar düştü aklıma. Birkaç gün hasret giderelim ne dersiniz😉 Bugünkü konuğumuz “Yetenek Yarışması”.…
Farklı bir anne.. Acayip fikirli, renkli, çılgın kıyafetli😄 Kızı ise bu konuda biraz dertli. Her gün okul çıkışında onu nasıl bir sürprizin beklediği konusunda ise…
Birkaç gün önce sanat atlasıyla çıkageldi minik. Sırayla okuyoruz. Bir de arada yazarın yönlendirdiği sayfalar oluyor. Konu bütünlüğü açısından oralara gidip geri dönüyoruz. Açtık kitabımızı.…
Kütüphanede “Taşradan Öyküler”le karşılaştığımda “bugün şanslı günüm” dedim. Shaun Tan’in eserlerine hayranım. Hızlıca inceledim. Bir kaç hikayeyi okudum. Sonra dedim ki sıcak bişeylere kavuşunca uzuun…
Oğlumla birlikte okuduğumuz harika bir kitap daha. İkimiz de “Mucize”yi, August Pullman’ı, Auggie’yi çok sevdik. Hikayesinden çok etkilendik. Pek çok duygu ve düşünce kaldı geriye;…
Anne-oğul okumalarından bir kitap daha. Sakız sardunyalarımızın tomurcuklarından renkler sızmaya başladı. Hayran hayran izlerken bu kitap geldi aklıma. Okuyalı epey olmuş aslında. Oğlum bir arkadaşından…
En masumundan, en tatlısından bir dostluk ve yardımseverlik hikayesi “Mine’nin Buzdolabı”. Yetenekler ve ihtiyaç sahibine yardım etmek konularına çocuk gözüyle, çocuk samimiyetiyle yaklaşıyor yazar. Hikaye…
Bir yardımseverlik ve paylaşma hikayesi daha❤ Hem de koşulsuz, sorgusuz, karşılıksız , hiç tanımadığı kişilere ve sahip olduğunun en güzeliyle. Bu güzel kitabı da sevgili…
Bugün uzaktan eğitim kapsamında miniğe verilen ödevlerden biri “Dünya Su Günü”ne dair bilgiler ve farkındalık çalışmalarıydı. Suyun hem hayatımızdaki hem de dünyamız için önemine dair…
Duygular demişken😊 Öfkeyle ilgili çok sevimli bir kitap “Öfke Kuşları Orkestrası”. Aliş orkestra şefi olarak göz kırpıyor bize😉 Günlerden bir gün Aliş, çook sevdiği limonlu…
Dünya çok karmaşık bir yer.. Bu günlerde daha çok hissediyor, dile getiriyoruz belki. Sâfi de aynı şeyleri düşünüyor. Pek dile getiremiyor ama. Başka insanlardan farklı…
Dün gece katıldığım Şiddetsiz İletişim Alıştırma Akşamı’nda konumuz duygulardı ve birlikteliğimiz bir şiirle başladı. Mevlânâ’nın “Misafirhane”si😍 “İnsan kısmı bir misafirhane, Her sabah yeni birisi gelir.…
Bu kitabı ilk okuduğumda daha birkaç gün önce Şiddetsiz İletişim giriş eğitimine katılmıştım. Duymak, dinlemek, dinlediğimizi yansıtmak, dinlediğimiz kişiyi aynalamak, o “an”, “orada” olmaya dair…
Yeteneklerinin ve hayallerinin peşinden giden müthiş kadınlar.. Fikirleri ve cesaretleri, mücadele ve dayanışma ruhları, özgürlük tutkuları ve kendini ifade etme azimleriyle hepsi birer ilham kaynağı.…
Çok, çok kıymetli bir hikaye ”Teneke Orman”. Bir zamanlar çook uzaklarda çöplerle dolu bir yer varmış, bu yerin ortasında da küçük bir ev ve o…
“Masal Anlatıcılığı Eğitimi”nde duymuştum bu masalı. “Bir yerlerden hatırlıyorum ama nerden🤔” demiştim kendi kendime. Ve az önce buldum😉 Bu güzel kitapta okumuştuk minik kitap kurdu…
Son paylaşımlarımdaki kitaplar, farklı olmak, farklılıklara saygı duymak, tanımak, empati kurmak, yardım etmek, destek olmak üzerineydi. “Gezegen Willi” de bunlardan biri ve yine gerçek bir…
“Yolsulluk, yalnızca yiyecek ve barınak eksikliği değildir. Yoksulluk, “hiç kimse” olma duygusudur, kimlik eksikliğidir.” Gerçek yaşamı anlatan müthiş bir kitap daha👌 “İşte Bu Benim Bir…
“Herkese yer var.” demişti son paylaştığım kitap. Bunu bilmemenin ya da görmezden gelmenin ise kavgalar, anlaşmazlıklar, savaşlara sebep olduğunu ifade etmişti. Başka bir yol olabilir…
Çok anlamlı bir kitap daha🌿 Yazarı ve çizeri Anahita Teymorian kitabın ortaya çıkış hikayesini öyle güzel anlatmış ki. Teymorian, televizyonda haberlerde küçük bir kaya parçası…
Üç yıl önce Ankara’da kaybettiğimiz kütüphane kitabını Çanakkale’de bulduk🙈😅 Buraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikrim yok😎 Çok üzüldüğümü hatırlıyorum. Baskısı olmayan bir kitap olduğu için…
Umudu yeşertme adına🌿 Aile ziyaretlerinde farklı bir ruh haline bürünüyorum. Çocuğum var ama ben de hala bir çocuğum. Bu hislerle bir kez daha okudum…
İlk okuduğumda, sonra tekrar tekrar okuduğumda bir yumru oldu, oturdu. Kalbim sızladı. Gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkılarak yazılmış bir kitap. Hikaye öyle nahif,…
Çook eğlenceli ve bir o kadar da düşündüren, sorgulatan bir hikaye “İki bana, bir sana”👌 Ayı evine giderken üç tane mantar bulur. Ayının ev arkadaşı…
Eray’ın yaşadığı şehir betondan ibaret. Renksiz, solgun.. Eray bu ortamdan uzaklaşmak istediğinde gittiği çok özel bir yer var. Şehirdeki son ağaç. Ağaca tırmandığı anda herşeyi…
“Bir dakika altmış saniyedir Bazen kısacıktır bir dakika, Bazense çook uzun. Ne zaman hızla geçer sence? Ne zaman geçmek bilmez? Zaman uçup gider mi? Emekleyerek…
Önce Hayal Gece postasıı! Tatlı, eğlenceli, hayal kurmalı, sürprizli, bi de üstüne bol bol düşündüren, hele de eyleme geçiren bir kitapla karşılaşınca dayanamadım. Bir kez…
Sessizliğin Şarkısı Sen ne tatlı bir kitapsın. Farkındalık, özfarkındalık üzerine okuduğum çocuk kitaplarının içinde yerin hep ayrı olacak. Mirko, annesiyle otobüs durağında beklemektedir. Etrafındaki herkes…
Yeni yılın ilk postası. 2019’un hediyesiydi bana ağaçlar. Kırsal Çevre Derneği‘nin gönüllü güzel üyelerinden Dendroloji Okulu, Bozkır Ekolojisi Okulu ve Orman Ekolojisi Okulu kapsamında çok kıymetli…
Çook severek okuduğumuz “Çorbamda Zürafa Var”ın yazarından (aynı zamanda çizerinden?) süpper bir hikaye. Bayıldık. Harika ayrıntılar ve espriler var. Minik ne kadarını anladı bilmiyorum (Çok…
Bizim kedi dünyayı boydan boya dolaşmaya karar vermiş. Neler görmüş neler? Bu kısım tekir kedimize kalsın. Onu görenlere odaklanalım biz. Hatta onu nasıl gördüklerine. Pisi…
“”Bu bir ev mi?” “Bu bir çiçek mi?” “Bu da nedir böyle?” diye sordular. Vasya, “Bu benim sanatım,” diye cevap verdi. “Bu sana ne hissettiriyor?””…
Hep daha fazlasını istiyor olabilir miyiz? Gelecek kaygısı. Tüketicilik, istifçilik. Daha iyisi, daha güzeli, daha yenisine ulaşma gayreti. “An”ı yaşayabiliyor muyuz? Ya da genel olarak…
“Ekşilina’nın Hayret Verici Maceraları”nı okudum. İkinci kez. Duygusal bir yolculuktu. Pek çok konu, alt başlık vardı. Aile, dostluk, bağlar,.. Ama temelinde Ekşilina’nın çok ağır bir…
“”Kalbinin peşinden giden neyi keşfeder dayıcığım?” “Kendini.” Aden suratını astı. “Oysa ben bu yolun sonunda bir hazine keşfedeceğimi düşünmüştüm.”dedi. Edi şefkatle, “Aden, sen bu evrenin…
Umuda, mucizeye ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda kapınızı çalıveren, ılık rüzgarıyla evinizi, gönlünüzü saran, bir püf çiçeğini elinize kondurup hadi bir dilek tut diyen, hayal kurmanın, hayallerin…
Korkma Küçük Ağaç.. Büyümek biraz sancılı bir süreç.. Ve bitmiyor da. Çehresi değişiyor, koşullar, beklentiler değişiyor ya da bakış açısı. Farklılık, belirsizlik beraberinde güvensizliği de…
Yolculuk kitaplarım. “Savaşı Bitiren Sinek” 2018’in son kitabı, “Martıya Uçmayı Öğreten Kedi” ise 2019’un ilk kitabı oldu. İkisini de keyifle okudum. Hatta benden sonra büyük…
Pekii, siz bugün bir kova doldurdunuz mu? Görünmez Bir Kova Herkesin görünmez bir kovası olduğunu ve bu kovanın içinde de kendisi hakkındaki iyi duygu ve…
“”Sana meşe ağacının şarkısını söyleyeyim mi?” diye sordum. Ses vermedi, yine de söyledim. Orman olmayı düşlersen ancak, Gerçeğe dönüşür orman olmak. Ama yanlızlığı seçersen eğer…
“Soso’nun Kompost Kitabı”na arkadaş gelmiş. “Deniz’in Sıfır Atık Kitabı”. Öyle sevdim ki. Çocuklar ve bizim için harika bir kılavuz. Kitap, okulların açılmasıyla başlıyor. Ve biz…
Tanıştırayım: Kitaplığımızdaki “Çocuklar İçin Felsefe” bölümü. Hepsi bunlar değil tabi. Ya da şöyle söylemek daha doğru olabilir. Okuduğumuz her kitap bizi bir yolculuğa çıkarır. Düşündüğümüz,…
“Hasret, dediler, kalbimizde yaşar. Ama Max, bunu çok daha iyi biliyordu: Vücudu milyarlarca hücreden oluşuyordu ve bu hücrelerin her biri canını yaktığına göre, bu bir…
“Hihulihulihuli, hihulihulihuli” diyerek gülen, şaşırdığında, mutlu olduğunda, birşeyler düşündüğünde gözlerinde meşe palamutları beliriveren Bay Fısıltı’yla tanışmak ister misiniz? Haydi önce Kuzey Ormanı’na, sonra da ormanın…